Navigate / search

Første skoledag

Hold da op – det over et halvt år siden, vi har skrevet. Så nu er tiden vist inde til at fortælle, at Kaya startede i skole i august. I løbet af sommeren udvalgte Kaya den helt perfekte skoletaske. Vi kiggede kun i én butik. For allerede efter få sekunder forelskede hun sig i et lyseblåt eksemplar, som hun gerne ville have på med det samme.

Den 12. august var så første skoledag. Med nyfriserede lokker og et sæt MEGET spændte forældre begav vi os hen til Filstedvejens Skole, hvor Kaya skulle starte i z-klassen – en af specialklasserne. Kaya var en af de tre nye børn, der også skulle starte den dag. Tror jeg var klar til at tage hende med hjem igen efter at have været der lidt. For Kaya så bare så lille ud sammenlignet med de andre børn. Fra at have været i den stille og rolige børnehave var der pludselig et inferno af lyde. Fornemmede dog ikke, at Kaya var lige så bekymret som mig. I købet af de første par timer havde hun allerede krammet med de første klassekammerater.

En af de nye klassekammerater var hendes allerbedste ven (ja – vel nærmest kæreste) fra børnehaven, Konrad. De havde ikke set hinanden hele sommeren, så de lavede stort set ikke andet end at skåle, kramme og gå hånd i hånd under hele intro-arrangementet.

Nu har Kaya haft en hverdag i skolen i en måneds tid. Og det kører bare. Super lærere, søde klassekammerater og god stemning. Så jeg er fuld af fortrøstning. Hun er allerede blevet meget optaget af bogstaver og har lært en masse om bondegårdens dyr.