Vores rejser
Vi elsker at rejse. Og vi elsker at rejse med vores børn. Derfor bliver vi simpelthen bare nødt til at dedikere et helt hjørne af bloggen til vores rejser. Kig med og få tips til fede rejseoplevelser med børn.
Denne app er blandt de allerbedste jeg har prøvet… Ja… ok… Jeg har selv lavet den! Altså det vil sige, at det har vi hos Weltklasse – for Spar Nord. Så måske skal jeg ikke anmelde den så meget som jeg bare skal fortælle, at jeg er glad i låget.
De allerførste skitser til Småpenge kan du se herunder. De er tegnet med min faste og sikre hånd på min ipad. Og, jo jo. Jeg kan da måske godt se, at stilen er forbedret en lillebitte smule siden da. Og nu ligger app’en så på 1. pladsen i App Store under kategorien børn. Jeg er glad og stolt – Hent den til ungerne nu.
Hjemme hos Kaya har vi fået en pakke fra Sony. Det er i sig selv jo ganske spændende – især når man hverken har bedt om – eller betalt for pakken. Indeni var der et spil til vores Playstation, som ifølge Sony skulle være noget helt særligt. Så det har vi kigget på – her er hvad vi synes.
Gameplay: 3 ud af 5 tryllestave af det pureste ibenholt
Teknologi: 4,5 ud af 5 3D drager der flyver lige imod dig
Hjemme hos Kaya har vi fået Netflix. Det gik egentlig helt af sig selv – vi har nemlig en Spotify konto, og fik derfor tilbudt gratis prøveperiode indtil udgangen 2012.
Vi troede egentlig, at det skulle være Charlotte og jeg, der fik størst glæde af det. Og vi har da også set både film og serierne Jordens Søjler og The Kennedys over de seneste uger. Men det er Kaya og Rosa, der har forelsket sig mest i den nye video-service.
Ja ja. Nu kan det da godt være, vi bliver udråbt som inhabile. Forfatteren til bogen “Til sidste fløjt” er nemlig en af vores allerbedste venner. Vi lærte Rikke Nielsen og hendes mand Lars at kende, fordi de – ligesom vi – er forældre til en kromosom-guldklump.
Siden vi mødte hinanden for snart 3 år siden, har vi brugt utallige timer sammen. Vi rejser sammen, drikker rødvin sammen, spiller golf, skaber os og skraldgriner sammen. Og hver eneste tirsdag mødes vi til kom-og-spis-noget-simpelt-mad-med-hvidløgsbrød-og-skrid arrangement. Derfor har vi også fulgt skrive-processen tæt – og vi har glædet os til at læse det færdigtrykte resultat af Rikkes anstrengelser.
Så her kommer en anmeldelse farvet af kærlighed, subjektivitet og stor forudindtaget sympati:
Anmeldelse: Rikke Nielsen, Til sidste fløjt
BOG FAKTA
ISBN: 978-87-7108-893-9
People’s Press 2012
Læs om bogen her
“Til sidste fløjt” handler grundlæggende om en håndboldspiller, der har udkæmpet sine allersværeste kampe uden for banen. Den hårdeste modstander var kræften, der efter håndboldkarrierens endeligt satte sig i en knude på halsen. Og så var der overraskelsen ved at blive mor til et barn med downs syndrom – endnu en kamp der skulle kæmpes.
Men Rikke kæmper alle sine kampe færdige – og hun giver sig fuldt ud og til det sidste. Derfor trækker hun sig også ofte sejrrigt ud af selv de mest vanskelige kampe.
Håndbold-Rikke
Rikke var ifølge sin egen beskrivelse ikke nødvendigvis begavet med det allerstørste talent, da hun som ganske ung drømte om en karriere som professionel håndboldsspiller. Til gengæld ville hun det virkelig meget. Og det blev hun! Fortællingen om håndboldkarrieren er fascinerende for både fans og boldignoranter. Historier fra træningslejre, landsholdskampe og omklædningsrum giver et helt unikt indblik i en verden, som man aldrig ser.
En storm af røv og nøgler
Bogen tager et brat sving, da Rikke bliver skadet i hånden og må indstille karrieren. Her starter det, der må betegnes som en længerevarende storm af røv og nøgler. Mens Rikke tror hun skal til at nyde det søde familieliv, overraskes hun af en langvarig og sur retssag mod Aalborg DH. Så føder hun sit første barn, der viser sig at have downs syndrom. Efterfølgende får hun kræft og bliver fyret fra sit arbejde.
Pyyha – tænker man så. Hvad har Rikke lige gjort for at gøre universet så rasende? Heldigvis har vi altså at gøre med en rimeligt sej kommandosoldat-agtig pige her. Og uden at afsløre for meget, så besejrer hun hele balladen og har det idag fantastisk.
Bogen er (og her er vi helt objektive… høhøm) en perfekt julegave, hvis du kan lide den der slags amerikanske feel-good film, hvor det hele ender godt. Eller hvis du elsker håndbold. Fra vores verden er den selvfølglig særligt interessant, hvis man ønsker et sjældent ærligt indblik i, hvordan det er at få et barn med downs syndrom.
I øvrigt skulle vi hilse og sige, at Magda idag er en lækkerbisken.
Køb den nu bare!
Det bedste: Rikkes fortælling om dengang, hvor Aalborg DH var helt pustet op – og hvordan det er pludselig at se et billede af sin røv på en bus.
Det værste: Klumpen i halsen og tårerne, der presser sig på, mens man gennemlever Rikkes kamp mod kræften.
Bedste råd: I bogen fortæller Rikke, hvordan en sportspsykolog anbefalede hende at kigge på en sten! Altså bogstaveligt talt – finde en sten på vejen og bruge den som redskab til meditation og afslapnings-øvelse. Det vil jeg prøve.
Bedste citat: “Nej, det er jo Rikke Nielsen med barnevogn. Tillykke! Skal hun så også spille på landsholdet?” spørger en ukendt mand i Brugsen. Sætningen fader ligesom ud, da han kigger ned i vognen og ser Magdas typiske downs syndrom-ansigt. Hvorefter han skynder sig videre.
Konklusion: 5 ud af 5 harpiksfedtede håndbolde herfra
Både Kaya og lillesøster Rosa ELSKER når de får lov at lege med deres iPad. Vi har efterhånden været gennem rigtig mange Apps. Ungerne er benhårde anmeldere og mange apps bliver sorteret fra på ganske få sekunder.
Her har vi samlet en liste og en ganske kort anmeldelse af deres favorit Apps lige nu. For at klargøre målgruppen, så er Kaya altså snart 4 år mens Rosa er 2. Vil du læse mere om den enkelte app, kan du trykke på titlen – så bliver du sendt videre til iTunes.
8 iPad spil og Apps kvalitetstestet med OG uden Downs Syndrom
Sound Touch Sound touch er utroligt simpelt. Tryk på tegningen af en ko og der dukker et fotografi op af en ko. Samtidig hører du dyrets lyd. Foruden dyr er der også fx instrumenter, køretøjer osv osv. I den nyeste version (Ver. 2.0) kan du også få ordet læst op på dansk, når du trykker på et objekt. Pigerne er gode til at lege sammen om denne app. De skiftes til at trykke og skifter uden problemer mellem de forskellige sider (dyr, instrumenter osv.). Efter der er kommet oplæsning af ord på, er Appen blevet rigtig god til Kayas sprogudvikling. En af de mest langtidsholdbare apps til dato. |
|
Ordspillet Ordspillet er et af 7 spil fra danske Fusentast. Konceptet er præcis det samme som Sound Touch, men det grafiske universet er måske en anelse mere hyggeligt. Til gengæld er der ingen fotografier. Desuden indeholder Ordspillet kun 3 siders objekter, mens SoundTouch har 7 sider. Når pigerne selv får lov at styre iPad, så vælger de altså altid Sound Touch – tror godt de kan lide fotografierne. |
|
Talspillet Endnu et dansk spil fra udviklingshuset Fusentast. Her handler det om at tælle og at genkende tallene. App’en indeholder bl.a. en tælle-sang og nogle tælleopgaver i forskellig sværhedsgrad. Som forælder bliver man hurtigt træt af at høre “Hvor mange zebraer er der her”, men ungerne trykker med stor tålmodighed på zebraer og løver mens en sød pigestemme tæller med. Kaya er særligt glad for den entusiastiske abe, der råber “Juhuu” hver gang der er trykket på alle dyrene. |
|
Tossekassen Også her står Fusentast bag. Tossekassen er egentlig bare Youtube for børn. Og videoerne hentes da også direkte fra youtube, men er sorteret og godkendt af Fusentast. Her kan ungerne se videoer med katte, børn der synger osv. Rosa er meget begejstret for appen, der betyder, at hun selv kan bladre rundt mellem videoer. Som forældre undgår man, at ungerne eksponeres for Youtubes vanvids-sortiment af voldsvideoer og tysk folkemusik. I øvrigt kan man lave sin egen favoritliste over ungernes yndlingsvideoer. |
|
Rasmus Klump Kaya ELSKER Rasmus Klump. Og derfor elsker hun også denne app, der både indeholder 1 gratis afsnit af Klumperne, et lille “Find Holger-agtigt” spil og en malebog. Kaya døjer lidt med spillet og skal hjælpes, mens Rosa hurtigt og nemt navigerer rundt og leder efter Skæg, Pelle og Geden med den blå hat. Vi har masser af Rasmus Klump video til at ligge på iPad og derfor er muligheden for at se film lidt overflødig for os. Men – spillet bliver nu brugt flittigt. |
|
Lille Frø Vi er vilde med Jakob Martin Strid og hans bøger om “Min Mormors Gebis” og “Mustafas Kiosk“. Derfor er vi også blevet forelskede i disse illustrerede bøger oplæst af Martin Brygman. Historien om Lille Frø er favoritten. Farmand griner vist højere end ungerne, når Lille frø tænder ild til skolepsykologens hår og tisser i hans taske. Konceptet for disse bøger er ultra-simpelt – og derfor fungerer det. Man bladrer til en ny side og så læses teksten op af Brygman. |
|
Mimbo Jimbo Endnu en børnebogs-app fra Jakob Martin Strid, Martin Brygman og Gyldendal Lyd. Der er faktisk 2 bøger i Mimbo Jimbo serien: “Mimbo Jimbo” og “Mimbo Jimbo har det sjovt”. Historierne er simple og spidsfindige og Martin Brygmans stemme er behagelig og sjov. Bøgerne kan både læses af ungerne alene, men er også meget hyggelige som godnatlæsning sammen. |
|
Talking Tom Cat Der findes snart en milliard af de her “Talking-dit-og-dat” apps. Konceptet er en simpel figur (her en kat), som børnene kan interagere med. Fx gentager katten hvad børnene siger med forvrænget stemme. Desuden kan ungerne give katten mælk (og tæsk). Selv om pigerne har haft app’en rigtigt længe så vender de altså tilbage til den tåbelige kat igen og igen. Desværre er der knapper til “In-app-purchase” tilgængelige. Det betyder, at de tit trykker på knapper, der sender dem ud i noget navigation,, som de ikke kan styre. Ikke en særlig god idé til apps, hvor små børn skal navigere selv. |
Både Kaya og lillesøster Rosa ELSKER når de får lov at lege med deres iPad. Vi har efterhånden været gennem rigtig mange Apps. Ungerne er benhårde anmeldere og mange apps bliver sorteret fra på ganske få sekunder.
Her har vi samlet en liste og en ganske kort anmeldelse af deres favorit Apps lige nu. For at klargøre målgruppen, så er Kaya altså snart 4 år mens Rosa er 2. Vil du læse mere om den enkelte app, kan du trykke på titlen – så bliver du sendt videre til iTunes.
8 iPad spil og Apps kvalitetstestet med OG uden Downs Syndrom
Sound Touch Sound touch er utroligt simpelt. Tryk på tegningen af en ko og der dukker et fotografi op af en ko. Samtidig hører du dyrets lyd. Foruden dyr er der også fx instrumenter, køretøjer osv osv. I den nyeste version (Ver. 2.0) kan du også få ordet læst op på dansk, når du trykker på et objekt. Pigerne er gode til at lege sammen om denne app. De skiftes til at trykke og skifter uden problemer mellem de forskellige sider (dyr, instrumenter osv.). Efter der er kommet oplæsning af ord på, er Appen blevet rigtig god til Kayas sprogudvikling. En af de mest langtidsholdbare apps til dato. |
|
Ordspillet Ordspillet er et af 7 spil fra danske Fusentast. Konceptet er præcis det samme som Sound Touch, men det grafiske universet er måske en anelse mere hyggeligt. Til gengæld er der ingen fotografier. Desuden indeholder Ordspillet kun 3 siders objekter, mens SoundTouch har 7 sider. Når pigerne selv får lov at styre iPad, så vælger de altså altid Sound Touch – tror godt de kan lide fotografierne. |
|
Talspillet Endnu et dansk spil fra udviklingshuset Fusentast. Her handler det om at tælle og at genkende tallene. App’en indeholder bl.a. en tælle-sang og nogle tælleopgaver i forskellig sværhedsgrad. Som forælder bliver man hurtigt træt af at høre “Hvor mange zebraer er der her”, men ungerne trykker med stor tålmodighed på zebraer og løver mens en sød pigestemme tæller med. Kaya er særligt glad for den entusiastiske abe, der råber “Juhuu” hver gang der er trykket på alle dyrene. |
|
Tossekassen Også her står Fusentast bag. Tossekassen er egentlig bare Youtube for børn. Og videoerne hentes da også direkte fra youtube, men er sorteret og godkendt af Fusentast. Her kan ungerne se videoer med katte, børn der synger osv. Rosa er meget begejstret for appen, der betyder, at hun selv kan bladre rundt mellem videoer. Som forældre undgår man, at ungerne eksponeres for Youtubes vanvids-sortiment af voldsvideoer og tysk folkemusik. I øvrigt kan man lave sin egen favoritliste over ungernes yndlingsvideoer. |
|
Rasmus Klump Kaya ELSKER Rasmus Klump. Og derfor elsker hun også denne app, der både indeholder 1 gratis afsnit af Klumperne, et lille “Find Holger-agtigt” spil og en malebog. Kaya døjer lidt med spillet og skal hjælpes, mens Rosa hurtigt og nemt navigerer rundt og leder efter Skæg, Pelle og Geden med den blå hat. Vi har masser af Rasmus Klump video til at ligge på iPad og derfor er muligheden for at se film lidt overflødig for os. Men – spillet bliver nu brugt flittigt. |
|
Lille Frø Vi er vilde med Jakob Martin Strid og hans bøger om “Min Mormors Gebis” og “Mustafas Kiosk“. Derfor er vi også blevet forelskede i disse illustrerede bøger oplæst af Martin Brygman. Historien om Lille Frø er favoritten. Farmand griner vist højere end ungerne, når Lille frø tænder ild til skolepsykologens hår og tisser i hans taske. Konceptet for disse bøger er ultra-simpelt – og derfor fungerer det. Man bladrer til en ny side og så læses teksten op af Brygman. |
|
Mimbo Jimbo Endnu en børnebogs-app fra Jakob Martin Strid, Martin Brygman og Gyldendal Lyd. Der er faktisk 2 bøger i Mimbo Jimbo serien: “Mimbo Jimbo” og “Mimbo Jimbo har det sjovt”. Historierne er simple og spidsfindige og Martin Brygmans stemme er behagelig og sjov. Bøgerne kan både læses af ungerne alene, men er også meget hyggelige som godnatlæsning sammen. |
|
Talking Tom Cat Der findes snart en milliard af de her “Talking-dit-og-dat” apps. Konceptet er en simpel figur (her en kat), som børnene kan interagere med. Fx gentager katten hvad børnene siger med forvrænget stemme. Desuden kan ungerne give katten mælk (og tæsk). Selv om pigerne har haft app’en rigtigt længe så vender de altså tilbage til den tåbelige kat igen og igen. Desværre er der knapper til “In-app-purchase” tilgængelige. Det betyder, at de tit trykker på knapper, der sender dem ud i noget navigation,, som de ikke kan styre. Ikke en særlig god idé til apps, hvor små børn skal navigere selv. |