Navigate / search

Tirsdagsmiddag – Hjemme hos Magda

Kaya, originally uploaded by Hr. espensen.

Hver eneste tirsdag (næsten uden undtagelse) over det seneste år, har vi spist aftensmad sammen med Magdas familie. Magda er Kayas veninde – hun er ca. et år yngre end Kaya og så har hun også Downs syndrom.

Magdas forældre er blevet nogen af vores allerbedste venner og vi nyder vores tirsdage sammen, hvor der bliver snakket forbavsende lidt om Downs syndrom og forbavsende meget om helt normale børneproblemer. Og så har vi en forfriskende fælles humoristisk tilgang til det at være “belastet” familie.

Kaya, originally uploaded by Hr. espensen.

Familietræf 2011

Så er det imorgen vi drager til Fredericia til endnu et familietræf med downs foreningen. Der er vist nok mere end 70 familier tilmeldt! Vi glæder os især til at have Rosa med denne gang – og til at gense alle de dejlige familier. Og så ved man bare, at der bliver seriøs fest lørdag aften, når alle kromosom-bomberne eksploderer til børnekoncert. Det bliver fabelagtigt.

Jeg fandt lige lidt video fra sidste år.

Ridefysioterapi og Downs syndrom

Kaya har gået til ridefysioterapi siden hun var ca. 1 år gammel. Nu er hun snart 4 og hun rider stadig sammen med fysioterapeuten hver eneste uge. Nogengange bliver vi spurgt, hvorfor, hvordan og hvor meget terapien hjælper hende. Vi selv kan kun konstatere, at der er fremskridt. Vi har svært ved at forklare og vurdere hvorfor – og hvordan. Vores standard-svar er noget i retning af “Kaya er hypermobil – og så hjælper ridefysioterapi til at styrke hendes muskulatur”.

Så… for at få et ordentligt og kompetent svar, spurgte jeg Kayas ridefysioterapeut om hun ikke ville forklare det.

Meddelelsesbogen