Navigate / search

Amerikansk dreng med downs bliver optaget på college

Altså… hvis du endnu ikke har set denne video – så gør det lige! 20-årige Ryan Holcombe har downs syndrome – og i videoen her har hans mor filmet det øjeblik, hvor han åbner brevet, der fortæller han er optaget på college. Ryan er optaget på Clemsom LIFE programmet på University of South Carolina, som er et særligt program for unge med særlige indlæringsproblemer.  Videoen er set over 1,5 mio gange på youtube og man bliver SÅ glad i låget af at se den.

 

Kaya til jule-ride-stævne

Idag var Kaya til juleafslutning på sin rideskole, hvor hun hver uge går til ridefysioterapi på Finstrupgaard i Dall. Traditionen tro bliver der gjort meget ud af det og ungerne skal ride “opvisning”. I år var Kaya heldig, at hun skulle ride sammen med veninden Magda – og desuden vrimlede det med både gamle og nye venner fra børnehave og skole. Og Kaya var ved at sprække af stolthed over, at både mor, far og Rosa var med for at se, hvor dygtig hun er blevet.

Læs mere

En helt almindelig fortand

Når man er 6 år og har Downs syndrom er der mange ting, der ikke går helt efter bogen. Kaya bruger stadig ble, taler ikke så godt og kan ikke helt følge med lillesøster på 4 når det kommer til bogstaver og tal. Kaya lærte at gå sent, lærte at spise rugbrød sent og hun har endnu ikke helt lært at man ikke må tegne med tusch på gulve og vægge. Som forældre vænner man sig til, at tingene bare er lidt forsinkede.

Derfor var det også med stor forskrækkelse, at vi for nogle uger siden opdagede, at Kayas ene fortand sad løs! “Hun må da være faldet” foreslog Charlotte”. “Eller være syg!” kvitterede jeg. Og så afsted til netdoktor og alle de andre hypokondrifremkaldende webservices. Men sørme om det ikke viser sig, at fortænderne skal falde ud når man er 6 år…Og det er Kaya jo lige blevet.

Så det er altså helt normalt… normalt?!? Hvad faen sker der her? Har Kaya almindelige fortænder?