Navigate / search

Kære katteejer… undskyld!

Jeg vil bare lige sige undskyld fordi jeg den anden dag prøvede at afreagere mit mikro-problem med humor. Det skulle jeg vist aldrig have gjort! Jeg troede et øjeblik, at jeg kunne bruge min private blog til at kommentere på småemner i min egen hverdag… men den gik ikke – hva? 

Jeg har lært så meget de sidste 48 timer. Med mere end 15.000 besøg på artiklen og talrige ophidsede kommentarer har jeg fået en gevaldig lærestreg. Nu ved jeg, at jeg slet ikke forstår katte – og at jeg helt skal blande mig udenom. Det viser sig, at katte er helt helt anderledes end andre dyr. Hvor hunde, fugleedderkopper og kaniner naturligt lader sig indespærre er det simpelthen dyremishandling, hvis ikke katte får lov at løbe frit.

Nu ved jeg, at kritik af katte er nok til, at man bør brænde op i helvede. Jeg ved, at jeg er et fjols uden rigtige problemer. Jeg har lært, at der er en direkte forbindelse mellem at holde kat og at være et ordentligt menneske. Nu ved jeg sågar, at man formentlig ikke er religiøs, hvis man er træt at kattepøller i sandkassen.

Jeg er selvfølgelig taknemmelig for den fornyede selvindsigt, som de mange besøgende har givet mig. Mine problemer er små – jeg selv er en lille person og jeg skulle hellere koncentrere mig om sult, hungersnød og borgerkrig. Det er simpelthen ikke i orden at have små problemer og kommunikere dem på små medier.

Til alle de, der har hævet stemmen og anfægtet mine evner som menneske og far… Jeg tilgiver jer. For jeg ved, at I lod stemningen løbe af med jer. I er jo slet ikke sådan – vel? Jeg tror, at mange af jer, der lod raseriet løbe frit er katteelskere. Og det kan simpelt hen ikke passe, at mennesker der elsker katte på den måde overfuser mennesker, de ikke kender. Jeg tror slet ikke, at det er jeres natur.

Jeg vil også gerne undskylde på vegne af de mange, der har brugt min blog til at udtrykke generel afsky for katte. Nogen har endda argumenteret for korporlig afstraffelse af pøllernes ophavsmænd. Det tager jeg selvfølgelig afstand fra. I virkeligheden synes jeg egentlig, at katte er ok. For klarhedens skyld, vil jeg også gerne slå fast, at mit brev ikke var henvendt til nogen konkret. Der er mange katte i min have – og nu ved jeg, at de har al mulig ret til at være der.

Jeg vil gerne sige tak for besøget på min blog. I har hjulpet mig til at indse, at på samme vis som med sandkassen må jeg også her lægge låg på.

For at dulme gemytterne har jeg vedhæftet et billede af en kat med noget frugt på hovedet.

funny-cat

 Follow my blog with Bloglovin

The following two tabs change content below.
Mikael

Mikael

Creative Director af Weltklasse reklame
Mikael er Kayas far. Han er Creative Director på reklamebureauet Weltklasse og så er han en mesterlig kagebager. Mikael nægter at indse virkeligheden og prøver stadig at få Kaya til at falde i søvn på maven af ham.
Mikael

Nyeste indlæg af Mikael (se alle)

Comments

Pete
Reply

Jeg vil nu sige, at billedet viser, at katteejere skulle spende hjælmen

Ulven
Reply

Hold nu op, hvor er det morsomt! Godt skrevet og hurra for dine indlæg!

Katteelskeren
Reply

To fuldstændig geniale indlæg! 😀 Du har så evig ret i dine iagttagelser, og din måde at formidle dem på er intet mindre end G-E-N-I-A-L! 😀 Mvh. en katteejer, der holder sin kat indendørs af respekt for naboerne i villakvarteren.

Ole Olsen
Reply

Smukt, endelig en blog der er værd at læse, tak Mikael!

Meatlover
Reply

Totalt genialt skrevet.. 🙂

Per Espensen
Reply

Det er muligt at undgå katte i sin egen have. Der er en lang række stue- og haveplanter, som er giftige for katte. Det gælder blandt andet: påskelilje, tobak, tomat, vintergæk, lupiner, nerie, hyacint, blå anemone, engblomme, guldregn, gyvel, lilje, julestjerne, kærlighedstræ (filodendron), elefantøre (caladium), laurbær, efeu (vedbend), azalea, rododendron, sigøjnerblad (dieffenbachia), alpeviol (cyclamen), mistelten, kristtjørn, hawaii-
blomst (hibiscus), ærteblomst, ridderspore og sømandstrøst (aglaonema).
Kilde: Dyrernes beskyttelse
Og, det er vel i orden at en haveejer har disse planter, som er en fryd for øjet, selvom kattene kan få diarre ved berøring med disse planter.

Theresa
Reply

Per jeg anså ikke mig selv for et have menneske, udover jeg nyder at være i haven, men skal dælme ikke grave i den, men det tror jeg at jeg vil nu, for mangler virkelig nogle fine planter…

Vi løste vores katte problem, med en hund… Den kan IKKE lide katte ;o)

Tanja Oue
Reply

Hej… ville blot rose dine indlæg og din gode humor. Er selv katteelsker og forstår problemet… (har selv en sandkasse til min datter… med låg 😉
Mine egne katte er dog heldigvis også så fonuftige at de kun går på kattekassen…nogle gange “holder” den ene sig endda for at komme løbende ind og sætte sig i kassen. En ting er at vi har katte… men ligesom en hunds pøller skal samles op skal kattens det jo også… Hvis min kat oversked en andens sandkasse burde jeg jo også være forpligtet til at dække/udbedre skaderne… er meget imod at man påfører andre last for ens egne valg… tjaa vel lidt ligesom passiv rygning. Ros for din humorisktiske måde at takle tingene på og din afbalancerede tankegang… det er rart at selvom man ikke nødvendigvis er katteelsker, så går du ikke i den anden grøft som kattehader, men kan se sagen fra begge sider… Held og lykke med haven, sandkassen, naboen, katten og de mange mange mennesker der følger din blog 😉

Louise Silkjær
Reply

Vi har to katte. Er sikker på at vores naboer ikke elsker os for det. Da jeg læste dit første indlæg om katte blev jeg lidt træt af det de første par linier, men hold nu op, du skriver godt! Sarkasmen lyser jo ud af bogstaverne og jeg havde faktisk et øjeblik en aha-oplevelse af hvor træls det må være med naboens kat, når man ikke selv har en. Og så dette indlæg – jamen det er jo endnu bedre 🙂 Love it! Sikke en forfatter-gave du har. Du fik i hvert fald mindst én katteejer til at se både det dumme og det sjove i det hele. Tak for det – og tak for dig! Tror jeg har fundet mig en ny blog jeg er nødt til at læse med på 🙂

Mette
Reply

Hej! Jeg er – som dig – lidt forundret over den mængde af temperament, der præger de respons, du har fået på din personlige blog. Jeg vil blot give et effektivt, ikke voldeligt/skadeligt råd mod kattelort i sandkasser….: læg et net over, når børnene er færdige med at lege i den (det kan selv ganske små børn lære at gøre), så vil kattene ikke længere gå i sandkassen – de kan ikke li’ at skrabe oven på nettet…. Billigt, simpelt og ufarligt….

Pernille
Reply

Tusind tak for indlægget – meget længe siden jeg har grinet så meget – gid flere havde din skønne humor. Hvor ville verden være et meget sjovere sted. Har jo selv en lille fed hankat som er meget populær blandt ungerne på vejen. Har beholdt kattebakken i huset så han ikke går i sandkasserne

Anders Skotlander
Reply

Jeg er stor fan af dig og dine iagtagelser. Jeg har kendt mange katte i mit liv og de pøller bare hvor de vil. Sådan er katte. Og sådan skal katte have lov til at være hævet over mennesker og andre dyr. Længe leve katte. Og din blog.

Jesper
Reply

Mikael

Alt er tilgivet. Men udestående er jo stadig det løbehjul din datter er gået glip af, pga os katteejere der lader katten skide i sandkassen.

Send mig dit kontonummer – så skal jeg nok overføre de 400 kroner du siger løbehjulet skulle koste, men som du ikke havde råd til, da der skulle købes nyt sand.

Mads Kivikoski
Reply

Det’ sjovt.

Pernille
Reply

Hahaha. Det er go stil.. Super godt skrevet!! Og vi er vist alle enige med dig, os med haver og uden kat… Meen man siger jo også at græsset altid er grønnere på den anden side af hegnet (hækken)

jeanette
Reply

Uha hvor jeg sidder og bliver skummel inden i, jeg har i 3 år sloges med kattehår på mine havehynder, kattelort i mine bede, opgravede stedmoderblomster, splittede skraldespande, stank af kattetis på min græsplæne, og besøg inde i mit hus, af min nabos FUC…. Pelle Haleløs..som jeg I MEGET SKARPE vendinger gjorde opmærksom på, at hvis DET fortsatte, ville de inden lange skulle skrive Pelle HOVEDløs på en lille gravsten, de kunne sætte op I EGEN HAVE….
Naboen er nu flyttet……………………………..og har givet katten væk…….

Jarl Jakobsen
Reply

Kære Michael.
Jeg har ikke noget bedre at give mig til lige nu, så jeg håber du kan bære over med mine udskejelser. Jeg kan se allerede når jeg scroller ned, at andre bramfrit kommer med deres indsigt. Jeg havde da ungerne var små, et problem med sol-sorte, der sang når min mindste datter skulle sove. Det var fustrerende at hun ikke ville falde til ro og deres sang opkvikkede hende, når hun burde sove. (Faste rytmer og alt det) Men jeg er lidt af en innovator. Jeg samlede sten, i golfbold størrelse og når sol-sorten så sad på taget, kastede jeg med skarp præcision, stenen efter sol-sorten. Jeg ramte aldrig den skide fugl – Men den fattede budskabet og holdt kæft når jeg var i nærheden. Således fandt jeg med sol-sorten en symbiose, hvor jeg kunne leve med den i min have. Senere da sommeren for alvor kom, blev det mig klart at lokale hunde ejere, luftede deres hunde foran mit hus. De sked ikke, men pissede og ejerne lod deres hund pisse direkte op af min hoveddør. Jeg sagde ikke noget og mærkede igen vreden stige. Jeg skrev en lille nota til de lokale om at min sokkel jo er næsten 6 meter lang og deres hund, skal være velkommen til at pisse alle andre steder end døren. Det hjalp ikke og nu er min sokkel smurt ind i hjorttaksalt eller noget lign, fordi nogen havde hørt at hunde ikke kan lide lugten. Jeg har nu en kniv liggende i mit bryggers. Til den første hund jeg tager i at pisse på min hoveddør. Jeg tager gerne hundens liv, for at ende stanken. Og på den måde som med sol-sorten, at opbygge en naturlig hverdag, som alle kan nyde. Vi har også katte… Gid fanden havde dem. De fylder mine blomster-krukker med enorme mængder afføring og vores ungers sandkasse er – Ja, vi smider den ud nu, det er simpelthen for vildt. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal takle kattene. Gift er ikke en mulighed, da ungerne kunne komme til at spise det. Jeg har ikke våben tilladelse, så jeg kan ikke skyde dem. (Jeg tror også naboerne ville klage over larmen) Jeg tænker jeg igen må finde stenene frem 🙁 Men omvendt. Hvis nu kattene tog sol-sortene.. Og hundene så åd kattene – Så kunne jeg bruge stenene til at bygge en ny sandkasse til mine unger. Vores er 1.20×1.20 ca. 40 cm. høj.. Det jeg ville vide var bare: Hvor købte du sand for 400 kroner? Det var bare det. (Sort humor forekommer)

Lars-Allan Baunsbøl
Reply

Superfed blog og gode holdninger til hverdagens små problemer. Godt med humor ind under de subtile budskaber til verden omkring dig. En fornøjelse at læse og Hurra for folk og deres overbeskyttende adfærd for deres kæledyr. Men ja, man bliver kun sur hvis man føler sig ramt (henvendt til katteejere som skælder ud).

Lea
Reply

Hold nu kæft det er sjovt. 🙂

Overfølsom for katte
Reply

Konge BLOG – elsker det. Jeg er en af de stakler der er overfølsom for kattehår så det skaber en speciel interesse for dine meget morsomme indlæg. Du har jo nu i øvrigt varslet din nabo så du kan jo læse denne artikel for at få inspiration til næste skridt:

https://www.bolius.dk/12850/

Sheila
Reply

Ha ha Jarl Jacobsen =) Hold fast hvor jeg elsker folk, der virkelig er ærlige… Har haft samme problem som jer, her pissede hankattene også på vores havemøbler og hynder og hundene var for tunge i røven til at fange dem… Så jeg lånte en kattefælde af Inges kattehjem og tænkte “Når jeg fanger den kat, så myrder jeg den fandme” Og så en nat, klappede fælden og jeg hørte en meget utilfreds jamren… Vi stod op og vupti en sort kat i fælden… Problemet var nu dët, at det ikke var en sort kat vi havde problemer med og skulle have i fælden…… Hm… Vi startede med at stemme dørklokker, men uden resultat. Jeg tog katten under armen og tog på politigården med den, så de kunne scanne dens chip. Det viste sig, at være en bortløbet kat som var mere end 100 km. væk hjemmefra og du kan tro, at kattemor blev glad for at få sin misser hjem… Og ja, jeg fortsatte bare med at kaste sko efter katten i haven, da jeg mente, at det måtte være mere effektivt end et par fede bulldogs, og ja nu er jeg flyttet og her kommer INGEN katte =)

kystgaard
Reply

Nu er det jo faktisk sådan at der i Danmark er regler, ja selv for katte. De må faktisk kun færdes på ejerens matrikel og ikke hos andre 🙂

Højbjerg
Reply

Kæreste M … 🙂

Griner stadig .. Har selv 2 katte ude på landet, som suser rundt om dagen udenfor .. Der er heldigvis ingen sandkasser i miles omkreds – kun vores egen tildækkede – eftersom VandkantsDanmark er mere eller mindre affolket efterhånden .. Og herude, hvor “kattene vender”, da er jorden så hård (læs: lerjord af allerfineste karakter siger Bondemanden min og smiler glad .. Det gør kattene dog ikke !!!), at de vakse missere må vandre turen hjem igen til kattebakken for at kunne grave, skrabe og besørge det, der nu engang skal besørges .. Selv de skarpeste klør (og proffe skuffejern) må opgive den Lollandske muld (er indfødt Vendelbo og vant til sandjord, der kan rives med fingrene ..!!) .. Stakkels Lollandske missere .. Ingen sandkasser .. Ingen blød muldjord .. Kun kattebakken hjemme 😉 .. Tak for skøn “lyrik” .. Du er herlig 😀

Rene
Reply

Personligt har jeg aldrig forstået kæledyrsejere, da jeg som barn havde hund ryttede vi op efter den og holdt øje med den når vi var uden, så hopper vi frem til 2014 hvor mange åbenbart mener at man skal tage hensyn til dyrets rettigheder og tilsidesætte andres. Kære katteejer, få styr på dit kæledyr, ryd op efter det, hvis du ikke mener det er dit ansvar, må man jo få aflivet det stakkels dyr.

bed ejeren om at betale sandet l
Reply

§1 omhandler pligten til at holde sin kat inde på sin egen grund. § 3 omhandler katteejeres erstatningspligt. Kommer en kat ind på anden mands grund, skal kattens ejer erstatte den skade, katten forvolder ved at nedtræde, afbide eller fortære afgrøder, beplantning eller bevoksning, beskadige hegn eller vandløb, oprode eller sammentræde jordbunden. Samme regel gælder om skader, katten forvolder ved at angribe et andet husdyr eller på anden voldelig måde tilfører legemsbeskadigelse. § 14 giver andre ret til på en hensigtsmæssig måde at fjerne omstrejfende katte fra sin grund. Man har ikke pligt til at yde erstatning, hvis katten skulle komme til skade eller omkomme, når man fjerner katten.

Som katteejer har du ret til at få udleveret din kat mod du betaler for de skader, katten eventuelt har forvoldt på den anden mands ejendom. Nedskydning eller anden form for drab af katten må kun finde sted, hvis kattens ejer er blevet advaret i forvejen og inden for det seneste år. Hvis man ikke kender kattens ejer, er det nok at indrykke en annonce i et lokalt dagblad, med advarslen samt en kort beskrivelse af katten.

Per Espensen
Reply

SØREN RYGE PETERSEN
Tip fra læser Mogens Kløvedal
Det er hyggeligt at fodre fugle. Men trist, at man lokker dem i en fælde, når der også er katte.

Jeg prøvede at udtænke indviklede måder at skræmme kattene på. Men en dag fik jeg besøg af min veninde Karen, som havde en enkel og morsom løsning.

Jeg købte en pose balloner, fyldte tre med vand og hængte dem op under foderet.

Da omkring ti balloner var blevet revet i stykker, holdt det op. Katte kan ikke lade være med at have kløerne fremme, når de hopper efter en lille fugl. Det holder en vandballon ikke til.

Det ser lidt spøjst ud med kulørte balloner i en have. Nogle engang våde katte kikker den anden vej, når de passerer fuglefoderet og et par temmelig slatne balloner.

Selv Kattens Værn kan da ikke have noget imod denne kattefælde.

Svar
Hyggeligt med et brev om fugle og katte her uden for sæsonen, selv om jeg godt ved, at mange fodrer fuglene i haven hele året. Jeg viderebringer det med glæde, fordi det jo bare er en strålende ide, oven i købet med islæt af humor.

Charlotte
Reply

Stof til eftertanke, Tak.
Også alle de kommentarer, har kun læst nogle af dem.
Som katteejer bliver jeg ked af det, jeg har ikke noget som helst ønske om at mine katte skal ødelægge børns sandkasse.
Jeg har engang forsøgt at hegnet min have ind, kattene synes det var vældig interessant, og hoppede så over…. Gnavede hul, kastede sig ind i det….
Jeg har også i min nye have haft et par besøg af en stor labrador som smider dine efterladenskaber på min græsplæne, det synes jeg heller ikke er sjovt, men det ændre jo ikke ved at dyrernes natur er sådan og så må vi ejere vise respekt for hinanden og vores kæledyr.
Venter med at hegnet haven ind…. Nu bruger de mest den indendørs kasse – og vi planlægger at lave vores egen katte sandkasse til dem i et hjørne.
Og så vil jeg stole på at min nabo hvis han havde et problem, ville sige det til mig på en pæn måde, så jeg kunne forsøge at gøre noget.

Kithain
Reply

Jeg er helt solgt i din blog.
Lækker lækker måde at beskrive hverdagens små problemer på.

Nogle kattemennesker er desværre helt ulidelige, og selv vi helt-nede-på-jorden-kattemennesker kan til tider sidde og blive forargede over deres reaktioner.

Jette
Reply

Jeg har selv været katte ejer i mange år, samtidig med at jeg havde børn og sandkasse 🙂 heldigvis havde min dejlige skovkat for vane at pile hjem i kattebakken, når han skulle besørge 🙂 og den med at sidde på naboens bil løste vi med fælles snilde på et par dage, vi satte en bamse på køleren så snart bilen var hjemme, så var der pludselig optaget, og han glemte hurtig interessen for udsigtsposten, Jeg elskede min kat, men det kan man jo ikke garantere at ens omgivelser gør, men et er sikkert, vores kæledyr skal ikke være til gene for andre, hverken hunde eller katte 🙂 der måtte katte ejeren have dækket udgiften

Rikke
Reply

Jeg er den lykkelige ejer af 2 katte og jeg synes det er uansvarlige katteejere der lader deres dyr løbe frit. Min have er indhegnet og jeg slipper dermed både for sure naboer og frygt for om nogen lader deres frustration gå ud over mine missebørn. Du er i din fulde ret til at være harm over, at nogle mennesker ikke er deres ansvar som dyreejer bevidst!

Charlotte bolivard
Reply

BRAVO!!!!! På trods af at v har et stort plankeværk om hele haven, kommer de irriterende katte alligevel ind 🙁 Dråben var dog, da den valgte at bruge min bil som toilet!!! Nu er der dømt kattehængning ( eller i hvertfald i tankerne)

Charlotte dyreven
Reply

Havde samme mening, det er jatteejerens problem ☺️ Jeg er inkarneret hundeejer, men for 5 år side blev mit hjerte solgt at en lille mis. Førstprøvede jeg en sele men det ville hun ikke. Så blev vi enig om at hegne haven ind så hun i det mindre blev i haven ?? Men vi blev kloger : hun går på Line, springer og løber over hvad som helst. Over 180 hegn kommer hun, op på vores tag af huset er hun også ??Der er nogle der har glemt at fortælle hende vi har brugt mange penge på at holde hende inden. Det virker overhovede ikke ? Heldigvis har jeg naboer som elsker hende. Prøved at holde hende inde men ud kommer hun. Det havde jeg ikke set komme for jeg som hundeejer er jo vandt til at hunde bliver inde, man kan hå tur med dem og opdrage dem?? Jeg HIK rundt til alle naboer og sagde de bare skulle sprøjte vand efter hende, men nej de elsker når hun komme forbi og hilser på. Hun bruger stadig sin kattebakke. Men det var en øjenåbner st få kat, de er helt anderledes ind hunde❤❤❤.
Tak for et sjovt og ironisk indlæg. For ikke at blive alt for gal på kattene, som kommer forbi ? Madmor til 3 hunde ?❤?og 1 kat ❤

Leave a comment

name*

email* (not published)

website