Navigate / search

Anmeldelse: Wonderbook, Book of spells

Hjemme hos Kaya har vi fået en pakke fra Sony. Det er i sig selv jo ganske spændende – især når man hverken har bedt om – eller betalt for pakken. Indeni var der et spil til vores Playstation, som ifølge Sony skulle være noget helt særligt. Så det har vi kigget på – her er hvad vi synes. 

Spillet tager sit udgangspunkt i Harry Potter universet. Og er man Potter-fan, får man selvfølgelig en smule kildren i maven når man hører, at selveste J.K. Rowling har været involveret i projektet.
Her i huset er især far Mikael Potter-fan. Derfor er et spil som dette selvfølgelig et kærkomment kig tilbage i et univers som er savnet.
Men lad os lige få på plads, hvad det her Wonderbook-halløjsa går ud på. Spillet er nemlig ikke bare et spil – det er en ny måde at kombinere bevægelses-controller (hos Sony hedder det Playstation Move) med et kamera (hos Sony hedder det et eye-cam) og en fysisk bog (kaldet en Wonderbook). Når de tre ting kombineres opnår man noget, som kan betragtes som Augmented Reality. Det betyder egentlig bare, at man kombinerer virkeligheden (her er det et billede af dig selv på tv-skærmen og din fysiske wonderbook) med spil-virkeligheden. Det hele bliver et herligt misk mask af virkelighed og spil.
Hov – bum! Her var lige noget dårligt belyst video fra den dag vi prøvede spillet første gang
Det helt særlige ved Wonderbook er, at der med til spillet følger denne her bog! Ja – en helt almindelig gammeldags fysisk bog, der kan få æselører. Bogen kan dog ikke umiddelbart læses. Den indeholder nemlig blot en række kryptiske koder (lidt ligesom simple stregkoder). Men når du ligger bogen på gulvet foran tv-skærmen og peger kameraet mod den – så vækkes den til live. På skærmen har bogen nemlig pludselig indhold. Og endda indhold der kan bevæge sig og reagere på dine bevægelser.
Der findes masser af flotte reklamefilm for Book of Spells fra Sony – men denne her er vist den,
som forklarer spillets egentlige indhold bedst
Spillet handler om, at du skal lære en række af de trylleformularer som man kender fra Harry Potter universet. Men din move-controller som tryllestav skal du altså lære en unik bevægelse, der aktiverer den enkelte trylle-effekt. Du lærer blandt andet at få ting til at svæve og fremtrylle vand og ild fra spidsen af tryllestaven.
Herhjemme hos os må vi nok erkende, at ungerne egentlig er for små til spillet (de er 3 og 5). De synes det var vældigt sjovt at svinge med tryllestaven og lave mønstre med ild og vand. Og de kunne da også fastholdes i 10-15 minutter omkring historierne om trylleri og magi. Men så mistede de altså tålmodigheden. Både Move controlleren og kameraet er generelt en succes i deres alder – de synes det er sjovt at se sig selv på skærmen og lærer hurtigt at bruge controlleren.
For far var det især det teknologiske og visuelle aspekt der vækkede begejstring. Det er virkelig fantastisk at holde Wonderbook’en op foran skærmen og se, hvordan en 3D-verden dukker op. Det skal vist prøves for helt at forstå det. Og det er også sjovt at lære trylleformularer og skyde med ildkugler osv. Men det er egentlig mere konceptet end selve spillet der imponerer.
Er man die-hard Harry Potter fan vil man helt sikkert elske det. Elsker man ny teknologi skal man købe det for at få en forsmag på, hvad der venter os i de kommende år.
Hvis vi skal konkludere nogetsomhelst om spillet hjemme hos Kaya så må vi give to forskellige karakterer.

Gameplay: 3 ud af 5 tryllestave af det pureste ibenholt
Teknologi: 4,5 ud af 5 3D drager der flyver lige imod dig

The following two tabs change content below.
Mikael

Mikael

Creative Director af Weltklasse reklame
Mikael er Kayas far. Han er Creative Director på reklamebureauet Weltklasse og så er han en mesterlig kagebager. Mikael nægter at indse virkeligheden og prøver stadig at få Kaya til at falde i søvn på maven af ham.
Mikael

Nyeste indlæg af Mikael (se alle)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website