Navigate / search

Skolepsykologisk test

I sidste uge fik vi konklusionen på den skolepsykologiske test, Kaya var igennem for et par uger siden. En test, som skal vurdere hende i forhold til skolestart. Vi vidste godt, at hun havde klaret testen rigtig godt, men var alligevel spændte på at se de konkrete resultater sort på hvidt. Testen skulle vurdere hendes niveau inden for 5 områder:

Almen viden: Her svarer hendes niveau til en normalt fungerende 2-årig.
Overbegreber: Her er hun virkelig godt med. Psykologen vurderer, at niveauet svarer til et barn på knap 4 år. Jubiiiii!
Ordforståelse: Niveauet svarer til en 2 årig. Kayas verbale sprog er stadig lidt mangelfuldt, men der er sket helt vildt meget med hende på det område det seneste år. Derfor er hendes talepædagog slet ikke i tvivl om, at hun kommer til at udvikle sig meget mere her.
Geometriske figurer: Niveauet svarer til en 2 årig.
Puslespil: Klares svarende til et barn på ca. 3,5 år. 
Kaya er 4 år nu – fylder 5 år til november. Så vi er ret stolte af hendes resultater. Ikke mindst fordi både psykolog, støttepædagoger og talepædagog var enige om en flot udvikling inden for alle områder. Et af de områder, som testen ikke fortæller noget om, er de sociale færdigheder. Her er Kaya virkelig godt med. Jeg bliver så glad, når jeg ser hende være sammen med familien, børnene i børnehaven og pædagogerne. Hun er nærværende, hjælpsom og aktiv – og er god til at fornemme, hvordan andre har det. Derfor har hun let ved at få venner og er vellidt hvorend hun kommer frem. 
Næste skridt bliver så skolen. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at hun kommer til at elske det. Og at jeg kommer til at revne af stolthed, når hun står klar til første skoledag.

The following two tabs change content below.
Charlotte
Kayas mor hedder Charlotte. Hun har sit eget reklamebureau. Charlotte synes det er sjovt at danse og synge sammen med Kaya. charlotte@weltklasse.dk
Charlotte

Nyeste indlæg af Charlotte (se alle)

Leave a comment

name*

email* (not published)

website