Navigate / search

Skoleklar

Da vi kom hjem fra sommerferie, kunne børnehaven fortælle, at Kaya så skal i skole næste sommer!?! What! Så er hun jo kun 5 1/2 år. Men sådan er reglerne åbenbart. Det år, man fylder 6 år, skal man starte i skole. Og der er ingen undtagelse for downs børn. Nu er Kaya så blevet gennemtestet af kommunens skolepsykolog, som herefter har konkluderet, at Kaya er mere end klar. Rent faktisk er hun allerede nu på niveau med de børn, der denne sommer er startet i specialklasse. Stolt mor?… det tror jeg nok liiiggeee!

The following two tabs change content below.
Charlotte
Kayas mor hedder Charlotte. Hun har sit eget reklamebureau. Charlotte synes det er sjovt at danse og synge sammen med Kaya. charlotte@weltklasse.dk
Charlotte

Nyeste indlæg af Charlotte (se alle)

Comments

Unknown
Reply

Hejsa.
Vores Mille er lige startet her i aug. 5år og 9mdr gammel. Vi forhørte os også først om skole udsættelse, men fordi regnede med hun akulle på speciel skole, sagde fagfolkene at den egentlige alder ikke betyder noget. (det blev vendt om hun skulle i alm. skole med special afd. da vores lokale skole har sådan en enhed. Men heldigvis var lokal skoles leder og Milles psykolog enig om at skole ikke var klædt på til opgaven, og Mille ville betale “prisen”) Hun er kommet på Rosenvænget skole i Viborg. OG trods hendes unge alder, er den første med gået så godt. Skolen er fantastisk, de “ser” virkelig Mille og hendes behov, og vi oplever allerede nu en pige i udvikling. De er 7 børn i klassen, to med downs, de andre har forskellige handicaps, og ligger meget forskelligt i udvikling. De er tre der ligger sådan lidt ens. Mille og to drenge, så dem trækker de hver dag og laver ting med, og hele indskolingen arb på tværs, så f.eks om fredagen er de tre til musik med nogle at de lidt ældre børn. Vi er blevet positive overrasket over hvor nemt Mille er faldet til, og hvordan hun allerede nu kender rutinerne og gerne vil de ting de laver.
Så trods hun heller ikke er rundet de 6år i nu, har vi fået ro på, fordi det gør ik så meget, og det, det gør er positivt.
Håber i vil opleve det samme når i kommer dertil med Kaya og skole.
Venlig hilsen Helle Skriver (løgstrup v. viborg)

Charlotte
Reply

Hej Helle – sikke en dejlig kommentar. Blev vildt glad! Det lyder som om, at jeres Mille har det fantastisk i skolen. Jeg er også så småt begyndt at tro på, at det er det helt rigtige for Kaya 🙂 Vi har også talt med skolepsykologen, som siger, at de altid målretter undervisningen til det eneste barn, så de konstant skaber grundlag for udvikling. For selvom Kaya har downs, kan man jo sagtens have ambitioner for hende 🙂 Ikke mindst fordi hun er så nysgerrig og glad for at møde nyt. Skal I tilfældigvis til aktivitetsweekenden i Fredericia i weekenden? Så kunne det jo være, at vi kunne sige hej 🙂

dbh. Charlotte

Unknown
Reply

Hejsa.
Lige sådan sagde Mille psyk også. Og vi må sige skole lever op til det. De “ser” Mille og gør allerede nu hvad de kan for at hun har noget ud af dagene. Var lige til forældre møde i torsdag, hvor de fortalte hvad de gjorde for at alle i klassen, har noget ud af deres skoledage. Og det er noget af en opgave da de 7 børn er MEGET forskellige og i udvikling, og formåen. De tilgode ser alles behov, Mille lærer allerede nu så småt bogstaver, de er gode til at bruge hende ipad og deres smartboard til undervisning, ting som rigtig fanger Mille.
Jeg kan kun sige i kan glæde på Kayas vegne til skolestart.

Vi kunne ikke få det til at passe ind med weekend denne gang, men tænker vi kommer næste år.
VH Helle Skriver

Leave a comment

name*

email* (not published)

website