Navigate / search

Downs Syndrom – ikke så dumt

Dengang Kaya var helt lille, hørte jeg ofte om fordomme om Downs børns evne til at lære nyt. “I skal nok ikke regne med, at hun kan komme til at lære at cykle”. “Hun skal virkelig have mange gentagelser, før hun lærer noget”. Det var bare et par af de udtalelser, jeg hørte. Og nu sidder jeg så her og bliver bare nødt til at prale lidt af Kaya. For hun er sq ikke så dum. Og kan sagtens lære en helt masse. Faktisk er hun fx ofte bedre til at hjælpe i køkkenet end hendes ellers så intelligente lillesøster Rosa.

Kaya elsker tømme opvaskeren. Tallerkener bliver stablet korrekt, bestik lagt rigtigt på plads og det endda uden noget går i stykker. Når hun er færdig med at spise, stiller hun selv sin tallerken over på køkkenbordet og siger tak for mad (eller rettere “Maaaaaadddddd”). Og skal bordet dækkes, står hun også klar til at hjælpe – og får let placeret servicen, hvor det skal. Så ja – downs børn kan sagtens lære en helt masse. Også uden at det behøver at være en kamp. Jeg tror på, at man kommer rigtig langt ved at inddrage sine børn i de daglige aktiviteter. Så bliver det bare sjovt i stedet for en sur pligt. Selv for et downs barn 🙂

The following two tabs change content below.
Charlotte
Kayas mor hedder Charlotte. Hun har sit eget reklamebureau. Charlotte synes det er sjovt at danse og synge sammen med Kaya. charlotte@weltklasse.dk
Charlotte

Nyeste indlæg af Charlotte (se alle)

Comments

Perler på snor
Reply

Jeg bliver så glad i låget, når jeg læser med hos jer 🙂
S-K-Ø-N-T billede af Kaya.
Dejlig livsopfattelse, jeres blog emmer af!

Carol N.
Reply

Kaya is growing up! I love this photo of her – very sweet :o)

Jeanett Kaare
Reply

Og hun er fantastisk dygtig og rummer stor Kærlighed. Blev max glad da jeg så hende modtage Cllata sidst vi var sammen. Lidt som når jeg selv får besøg af en gammel veninde;) lige så kærlig, oprigtigt glad var Kaya! Og dejligt du er tilbage på skrivepunden C!

Anonymous
Reply

Sjovt og læse om fordomme, dem fik vi også smidt i hovedet.
Mathilde er nøjagtig som Kaya, hjælpsom og dygtig af sin alder, ja hun er mere opdragen end sine to storesøskende, hvilket jo er positivt ikke.
Og vi skal nu ikke sige tingene så mange gange før “det er fiset ind” hos hende.
Tror bare vores piger er blandt de gode der har ville snyde alt og alle og vise at de ikke er så ringe endda. <3

Lilla
Reply

Jeg ved at jeg er et par år for sent på den ifht billedet.. men for pokker hvor er hun bare smuk!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website