Navigate / search

Tegn-til-tale kursus med familien

Kaya bruger flere og flere ord i dagligdagen. Men hun bruger også mere og mere tegn-til-tale. Hendes mange tegn skyldes hendes dygtige støtte-pædagog Dorthe, der træner tegn med hende i vuggestuen. Faktisk bruger Kaya nu så mange tegn at Charlotte og jeg har svært ved at følge med. 

Derfor var det super da vi i lørdags var på kursus i tegn-til-tale sammen med 10 af vores nærmeste familiemedlemmer. Her lærte både bedsteforældre og fætre og kusiner hvad tegn-til-tale overhovedet er for noget… og hvordan man bruger det. Vi havde en sjov og lærerig dag, med både leg og sang. Og så kom vi alle sammen hjem til stakkels Kaya og overkommunikerede med vores mange nye tegn, som vi liige skulle have prøvet af.

Familien hygger med frokost på Aalborgskolen under tegn-til-tale kursus

Det aller-vigtigste at forstå ved tegn-til-tale er, at det ikke handler om at erstatte tale-sproget med tegn. Det handler bare om at sætte nogle tegn på de betydende ord for at hjælpe indlæringen til at blive lettere. Man siger altså ordet samtidig med, at man viser tegnet. 
Vi har for længe siden erkendt, at Kaya har stor glæde af tegnene. Vi begyndte at bruge dem allerede da Kaya var 1 år gammel – og der er ingen tvivl om, at det har hjulpet hende til at kommunikere tidligere end hun ellers ville have kunnet. Og nu hjælper tegnene hende til at lære ordene hurtigere. 
Prøv selv tegn-til-tale
Vi fik noget ret godt materiale på kurset, som blandt andet gør, at man kan lave sine egne udprint med de tegn vi øver i øjeblikket. Her er et eksempel med tegn for forskellige madvarer.
Se PDF af tegnene ved at trykke på billedet
The following two tabs change content below.
Mikael

Mikael

Creative Director af Weltklasse reklame
Mikael er Kayas far. Han er Creative Director på reklamebureauet Weltklasse og så er han en mesterlig kagebager. Mikael nægter at indse virkeligheden og prøver stadig at få Kaya til at falde i søvn på maven af ham.
Mikael

Nyeste indlæg af Mikael (se alle)

Comments

Anonymous
Reply

Hej med jer
JEg fandt vej til jeres side i jagten på et godt tegn til tale kursus. Vil I fortælle hvor I har fået jeres kursus.
Hilsen
Betina

Anonymous
Reply

Hej Betina
Det var hos CENTER FOR DØVBLINDHED OG HØRETAB. Vi havde en supersej underviser, der hedder Maggi. Egentlig var det vores socialrådgiver hos Aalborg Kommune, der henviste os til stedet. Det kan varmt anbefales :-). Dbh. Charlotte

Lizette
Reply

Hej, det lyder super spændende og som noget vi kunne får meget glæde af. Ved du hvad det koster? Vi bør nemlig ikke i Ålborg kommune

Vh Lizette

Leave a comment

name*

email* (not published)

website