Navigate / search

Vores første DS-træf

Så har vores lille familie sørme meldt os til den Oplevelses- og Aktivitetsweekend, som Landsforeningen Downs Syndrom arrangerer i september. For mig er det faktisk lidt af en milepæl. Husker tydeligt da Kaya blev født. Her kunne jeg slet ikke overskue at møde andre i samme båd. Alt virkede fremmed, skræmmende og uoverskueligt. Først efter 3-4 måneder tog vi kontakt til den første familie. Og nu skal vi altså møde en helt masse andre familier i september. Og jeg glæder mig! Både til at høre om andres oplevelser og erfaringer – og så selvfølgelig til at møde andre børn med Downs Syndrom. I hverdagen får man let tendens til at sammenligne Kaya med “normale” børn. Nu får jeg endelig chancen for at se Kaya med hendes egne “kolleger”.

Derhjemme tænker vi ikke så meget over, at Kaya er anderledes. Hun er jo bare vores dejlige lille Kaya, som kan blive lige så glad, frustreret, sur og legesyg som lillesøster Rosa. Det tror jeg også er vigtigt at holde fast i. Downs Syndrom er ikke en sygdom. På mange måder er Kaya jo helt normal og har samme behov som andre børn. Måske går tingene lidt langsommere engang imellem – men det er jo ren praktik.

Da Kaya var helt lille, fik vi at vide, at opdragelsen ville kræve mange gentagelser. For fx at lære, at man ikke må kravle ind i opvaskemaskinen, skulle hun have det at vide 100 gange – hvor normale børn ville fatte det efter 10. Hmmmm. Er nu ikke helt enig. Efter at have stået over for netop denne problematik må vi erkende to ting: 100 gange er ikke nok! Og det gælder i øvrigt også for Kayas ellers så skarpe lillesøster 🙂

The following two tabs change content below.
Charlotte
Kayas mor hedder Charlotte. Hun har sit eget reklamebureau. Charlotte synes det er sjovt at danse og synge sammen med Kaya. charlotte@weltklasse.dk
Charlotte

Nyeste indlæg af Charlotte (se alle)

Comments

Anonymous
Reply

Hej Charlotte og resten af familien. Jubii. Glæder os rigtig meget til at møde jer alle sammen. Stor knus fra Alma My´s mor Ulla fra Assens

espensen
Reply

Hej Ulla. Vi glæder os også meget til at møde jer og Ikke mindst Alma My.

Anonymous
Reply

Hej jeg hedder Zenia, jeg har læst din blog, og synes den er meget indspirende. Da man kan se at selvom nogle børn ikke er helt som andre, er de stadig nogle af de sødeste børn i verdenen :D!.. Det dejligt at se at I koncentrer jer om, at jeres datter har det godt, og i det hele taget dem begge.
En side, folk burde se, især med børn med downs syndrom 🙂 ..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website