Navigate / search

Om Kaya

Kaya er sådan et barn, som ingen drømmer om at få. Lægerne har opfundet en helt særlig metode til at undgå hende. Ja faktisk er det sådan, at alle gravide i Danmark helt automatisk bliver undersøgt for at sikre, at de ikke får sådan en Kaya. 

Kaya snød os alle sammen. Læger, forældre, sygeplejersker og statistikker. Det ragede hende en høstblomst, at samfundet har set sig gale på rod i kromosomerne.

Kaya har Downs Syndrom og hun har en fest imens. Hvis du vil lære om Kaya og andre med Downs Syndrom – så prøv at starte med at se, hvor meget hun faktisk ligner dig selv. Vi har meget travlt med at se på, hvordan mennesker som hende adskiller sig fra normen. I virkeligheden er Kaya næsten ligesom dig. Der er nogle få ting, som hun døjer med – til gengæld rummer hun en mere spontan og gennemgribende medmenneskelighed end os normalinger.

 


5_Kaya med solbriller
Da Kaya blev født

Kaya blev født i November 2007. Hun vejede kun 1800 gram og blev født 4 uger for tidligt. Der var ingen der havde mistanke om, at der var noget galt. Nakkefoldsscanningen var gået som den skulle og alt tydede på en helt normal baby. Da Kaya var født for tidligt skulle vi blive på sygehuset i nogle uger – og det var her vi var da en læge pludselig sagde, at de ville teste Kaya for Downs syndrom.

Se billeder fra dengang Kaya blev født


Scan0113_2553377885_l
Kayas første år

Kayas første år var naturligvis præget af et par forældre, der skulle vænne sig til et andet barn end de havde forventet. Et af de helt store skridt til normalisering blev taget da Mikael en dag trådte ud af badet og sagde “Charlotte! Jeg har en idé – vi tager på påskeferie i New York”. Og det gjorde vi så – alle tre. Vi havde en fantastisk ferie og kom hjem som helt nye mennesker. For vi havde jo en guldklump, der hed Kaya – og i det store billede var det jo lige præcis det vi havde drømt om.

Se billeder fra Kayas første år


IMG_8180_3936730084_l
Kaya 1 år

Da Kaya var 14 måneder gammel blev hun storesøster. Ja! Det gik lidt stærkt – også stærkere end vi liiige havde planlagt. Men – i februar 2009 kom Rosa.

Se billeder fra dengang Kaya var 1 år



8789164137_88b6eef334_k
Kaya 3 år

Da Kaya var 3 år gammel rejste hun bl.a. til New York, Barcelona og Amager. Hun startede også i børnehave.

Se billeder fra dengang Kaya var 3 år


7294691288_fa6167e445_o
Kaya 4 år

Da Kaya var 4 år tog hun bl.a. på en måneds rejse gennem det vestlige USA. Hun var også på familietur på Tenerife og et lillebitte smut på Island.

Se billeder fra da Kaya var 4 år


11071887486_b2f151b1a5_o
Kaya 5 år

Da Kaya var 5 år rejste hun bl.a. til Norge med sin Mormor og morfar og så startede hun i skole. Vildt – nu havde vi pludselig en skolepige.

Se billeder fra da Kaya var 5 år


Leave a comment

name*

email* (not published)

website