Navigate / search

Rejsetips: Berlin med børn

Vores rejsetips er helt og aldeles personlige og subjektive oplevelser, som vi gerne vil give videre til dig. Det er ikke nødvendigvis destinationernes allerstørste attraktioner – men det er vores favoritter.
berlin

Berlin er en fantastisk børneby…. Især området Prenzlauer Berg i det gamle østberlin er et storbyparadis når man har ungerne med. Lige præcis her er en af de største koncentrationer af børnefamilier i hele Europa – og det giver masser af fordele som besøgende. 

Vi har haft pigerne med til Berlin siden de var bittesmå. Afstanden fra Danmark er let at overskue og så er byen bare helt fantastisk let at færdes i. Når vi besøger byen med børn, lejer vi os altid ind i lejligheder (via fx Airbnb) i området Prenzlauer berg. Når hotelværelset skiftes ud med en lejlighed for du en langt mere hjemlig fornemmelse og det er rart at kunne spise “hjemme” med ungerne. Vi har vist boet i 3-4 forskellige lejligheder i området – og alle har været rigtigt fine. Det er helt fast procedure, at vi søger lejligheder så tæt på Helmholtzplatz som muligt. Her har du en stor legeplads helt tæt på og masser af børnevenlige restauranter og cafeer. Samtidig er der masser af spændende shopping i gaderne omkring og du er tæt på Schönhauser Allee Station der giver let transport til Mitte.


Her kommer vores favoritsteder til at nyde Berlin sammen med ungerne:

Mauer Park

Mauer Park er altid et hit med ungerne. Her finder du (foruden et ret stort stykke berlin-mur) legeplads, bakker man kan tumle på og især i sommerperioden masser af liv. Her kan du fx. pludselig støde ind i open-air salsa undervisning eller karaoke konkurrencer. På toppen af bakken nær Eberwalderstrasse er der nogen vildt store gynger, som ungerne elsker. I denne ende af Parken finder du også Berlins vistnok største loppemarked om søndagen – og det er virkelig et besøg værd!

Café Das Spielzimmer

Hvorfor har vi ikke sådan nogen caféer hvor jeg bor? Smart og lækkert sted med masser af plads til børn. Her kan ungerne gå amok på en regnvejrsdag med klatrelabyrint bagerst i caféen. Det her står i skærende kontrast til de rædselsfulde danske kuglerum på McDonalds og Jensens Bøfhus. Her er faktisk også rart at være for voksne! Besøg Das Spielzimmer på www

Kiezkind Café, Helmholtzplatz

Denne café ligger decideret midt på en legeplads. Her er der sandkasse indendørs og mulighed for at købe lækkerier til både børn og voksne. Legepladsen omring caféen har masser af “køretøjer” til fri afbenyttelse og er nok mest til børn under 5 år. Besøg Kiezkind på www

Kollwitz Platz

I parken på Kollwitz Platz finder du et par fine legepladser og bl.a. mulighed for at spille bordtennis. Om søndagen holdes et rigtigt hyggeligt “farmers market” med økologi og lækkerier i massevis. Området omkring byder desuden også på masser af spændende shopping og nogle virkelig gode restauranter (Prøv fx den indiske restaurant “Khushi” for enden af Kollwitzstrasse). Er man i øvrigt øko-entusiast ligger LPG BioMarkt (et rendyrket økologisk supermarked) hvor Kollwitz møder Metzerstrasse.

Kolle 37, byggelegeplads

Kolle 37 er et ret vildt sted for børn. Her kan ungerne både bygge træhuse og lære at lave mad. I godt vejr findes der ikke et bedre sted at nyde din kaffe og måske smage en af deres lækre pandekager. Her er der noget til unger i alle aldre.

MACHmit, Museum für kinder

Her er et museum, som du sagtens kan lokke ungerne med på. MACHmit ligger i en gammel kirke og byder blandt andet på en kæmpestor klatrelabyrint i 3-4 etager, hvor ungerne kan slippes løs på egen hånd.

 
Gyldne øjeblikke fra Berlin

3770209010_ac95e8aeb4_b
Kolde øl og varm sommerdag på legepladsen på hjørnet af Stargarder strasse og Prenzlauer Allee

 

4494340642_1aa4c4d661_b
Dampende lækker kaffe på en forårsdag på Kolle 37

 

Charlotte og klapvogns-pigerne ruller en tur langs berlinmuren i Mauer Park
Charlotte og klapvogns-pigerne ruller en tur langs berlinmuren i Mauer Park

 

3766842812_f0be69e992_b
Charlotte og bette-Rosa chiller på en solstol midt på Mauer Park Flohmarkt

 

3765255246_51338beb35_b
Pigerne tager en slapper på en beverding på Oderbergerstrasse

Comments

Louise Lindberg
Reply

Glæder mig til, der kommer flere rejsetips med børn – både til Berlin og alle mulige andre steder. Dem du har lavet, glæder vi os til at benytte os af. Var selv i NY, da vores ældste var 1,5. Nu er han 3 (og den mindste 1 år), så det er vist ved at være tiden at komme afsted igen.
P.S….hvor er Kaya simpelthen for skøn!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website