Navigate / search

Rejsetips: New York med børn

Vores rejsetips er helt og aldeles personlige og subjektive oplevelser, som vi gerne vil give videre til dig. Det er ikke nødvendigvis destinationernes allerstørste attraktioner – men det er vores favoritter.
nyc2 (1 of 1)

New York er bare… Jamen altså for faen. New York er den perfekte feriedestination, den ultimative storby, den største inspirationskilde – og også en by som børn vil elske. 

Da Kaya kun var 3 mdr og vi netop forsøgte at bearbejde vores livs måske sværeste tid – da tog vi til New York. Vi kan næsten sætte dato på den dag, da Mikael pludselig stod ud af badet og sagde “vi tager sgu til New York!” Og vi griner stadig af, at Charlotte svarede “Det kan vi sgu da ikke – altså vi har ligesom et nyfødt – handicappet barn!”

Men det kunne vi – og det gjorde vi. Og turen hjalp os til at bevise overfor os selv, at vi sagtens kunne klare vores nye situation. Måske var det i virkeligheden på den tur, at vi besluttede os for, at Kayas kludder i kromosomerne ikke skulle påvirke vores liv negativt.

Så New York er bare helt speciel for os. Så speciel, at Mikael på et tidspunkt lavede en regel om, at vi skulle til New York mindst hvert andet år resten af vores liv. Vi overholder det ikke helt – men vi prøver at komme afsted så ofte vi kan.


Her kommer vores favoritsteder til at nyde New York sammen med ungerne:

Heckscher legepladsen, Central Park

Denne her legeplads er kæmpestor. Om sommeren er der vistnok endda også noget vandpjaskeri. Pladsen ligger rigtigt lækkert i den sydligste del af parken. Dermed er den i let gåafstand fra fx Columbus Circle og shopping området ved 5th Avenue.

Legetøjsbutik, FAO Schwartz

Denne butik er kæmpestor. Og hvis du har set filmen BIG kan du måske huske Tom Hanks spille på kæmpeklaver i netop denne butik. Sidst vi var her stod der et elefant-tøjdyr i fuld størrelse under rulletrappen.

Legeplads i Madison Square Park

Legepladsen her er fin til både store og små børn. Men det er nu omgivelserne der er de allerbedste. Her kan man virkelig indsnuse New Yorks sjæl omgivet af skyskrabere til alle sider. I øvrigt ligger parken lige ved siden af den berømte Flatiron building.

The High Line

En tidligere højbane, der er lavet om til en unik park. Perfekt til gåtur med klapvogn. Parken giver nogle helt unikke udsigtsmuligheder over kvarterets gader. Besøget kan fint kombineres med en gåtur rundt i fx Meatpacking District.

Washington Square Park

Greenwich Village er bare et af byens mest hyggelige kvarterer. Og Washington Square Park er i centrum for det hele. Her er der altid masser af liv – og masser af tosser. Her finder du i øvrigt også New Yorks version af triumfbuen og en fin lille legeplads.

 
Gyldne øjeblikke i New York

8789164137_88b6eef334_k (1)
Kaya og Rosa deler en friskpresset juice. Formentlig fra favoritstedet Big Daddys Diner på Park Avenue

 

Charlotte og Kaya nyder de sjældne solstråler på terrassen ved lejligheden i Chelsea.
Charlotte og Kaya nyder de sjældne solstråler på terrassen ved lejligheden i Chelsea.

 

Kaya har fået en ven på en legeplads i Greenwich Village.
Kaya har fået en ven på en legeplads i Greenwich Village.

 

Sammen med Familien Jensen nyder vi en sen morgenmad på det meget skøre "Stardust Diner", hvor tjenerne synger mens de serverer.
Sammen med Familien Jensen nyder vi en sen morgenmad på det meget skøre “Stardust Diner”, hvor tjenerne synger mens de serverer.

 

Familien Jensen slapper lige helt af i Highline Park
Familien Jensen slapper lige helt af i Highline Park

 

Central Park Ice Rink
Central Park Ice Rink

 

Mikael og Rosa tester "Tom Hanks klaveret" i FAO Swartz på 5th av.
Mikael og Rosa tester “Tom Hanks klaveret” i FAO Swartz på 5th av.

 

Kaya nyder legepladsen i Union Square Park
Kaya nyder legepladsen i Union Square Park

 

Når ungerne er glade - så er vi sgu også. Her i Union Square Park
Når ungerne er glade – så er vi sgu også. Her i Union Square Park

 

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website